REGULAMENT COMPETITIE MARATONUL DRAGOMIRNEI

Informații generale

Maratonul Dragomirnei este o competiție de alergare trail (teren accidentat), desfășurată in principal pe raza comunei Mitocul Dragomirnei, cu probe multiple, organizata de către Asociația Club Sportiv TRIB Suceava, denumita in continuare “Organizator“, deschisa tuturor alergătorilor, profesioniști sau amatori, a căror stare de sănătate le permite efortul fizic intens.

ASC TRIB Suceava este o organizație non-profit, fără scop comercial sau lucrativ si fără angajați. Obiectivul  principal al Maratonului Dragomirnei consta in promovarea sportului si stilului de viață sănătos in societate. Valorile care stau la baza  evenimentului sunt: voluntariatul si caritatea. Evenimentul nu ar fi posibil fără implicarea comunității locale, in baza principiilor enunțate mai sus.

Prin înscrierea la Maratonul Dragomirnei se prezuma ca ați parcurs, înțeles si acceptat pe deplin prezentul Regulament de organizare precum si toate celelalte informații relevante pentru eveniment aflate pe site-ul ACS TRIB. Ne citirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor dedicate competiției de pe site-ul ACS TRIB nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informație, recomandări, reguli și conduite din partea organizatorilor. Participanții care se înscriu la eveniment fără să cunoască toate informațiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplăceri cauzate de acest fapt, înainte, în timpul și după eveniment.

Condiții de participare și înscriere

Participarea la probele Maratonului Dragomirnei este permisa tuturor sportivilor, amatori sau profesioniști, indiferent de vârsta sau sex, în condițiile descrise mai jos.
Condiția necesara pentru înscriere consta in luarea la cunoștință, acceptarea si respectarea prevederilor prezentului regulament al competiției. Finalizarea formularului de înscriere este condiționată de luarea la cunoștință si de acceptarea prezentului regulament.

Concurenții Maratonului Dragomirnei înțeleg si accepta implicațiile fizice si psihice ce deriva din participarea la o competiție sportiva si își asuma pe propria răspundere faptul ca ei si numai ei sunt responsabili de siguranța si de acțiunile lor pe durata desfășurării competiției. Concurenții înțeleg și sunt de acord că organizatorii nu vor fi responsabili pentru niciun fel de accidentare, accident, pierdere sau prejudiciu suferit de aceștia sau bunuri aparținând acestora, care pot apărea înaintea, în timpul și/ sau după concurs, ca și consecință a participării lor la acest eveniment.

Recomandam ca la alegerea probei de concurs sa va evaluați cat mai corect forma dumneavoastră sportiva si sa optați in consecință!

Participarea la probele Maratonului Dragomirnei se realizează pe propria răspundere a alergătorului in condițiile in care acesta este major. In cazul minorilor, răspunderea pentru participare este comuna cu tutorele legal. Nu este permisa participarea minorilor la probele competiției fără acordul exprimat in scris al tutorelui legal al minorului respectiv. Acest acord scris trebuie prezentat de către tutorele legal la ridicarea kitului minorului. (Descarcă acord de înscriere pentru minori). Pentru siguranța concurenților minori exista limite de vârsta in funcție de probele competiției si anume:

  • Este permisa participarea minorilor cu vârsta sub 14 ani la proba de Cros, sub supravegherea directa pe traseu a unui adult desemnat in formularul de înscriere pentru minori. Este obligatoriu ca minorul sa prezinte dovada participarii la competitii similare.
  • Este permisa participarea minorilor cu vârsta peste 14 ani la probele de Cros si Semimaraton, in condiții de semiautonomie. Pentru participarea la proba de semi maraton minorul trebuie sa pună la dispoziția organizatorilor dovada participării la competiții similare.
  • Este permisa participarea minorilor cu vârsta peste 16 ani la proba de maraton, in condiții de semiautonomie. Pentru participarea la proba de maraton minorul trebuie sa pună la dispoziția organizatorilor dovada participării la competiții similare.

ACS TRIB Suceava garantează utilizarea datelor personale necesare completării formularului de înscriere si/sau altor formulare necesare participării la probele Maratonului Dragomirnei exclusiv pentru in scopul bunei desfășurări al evenimentului sportiv (emiterea de documente fiscale, încadrarea la categoriile sportive ale probelor, stabilirea clasamentelor sau pentru raportarea la cerere către instituțiile statului, in temeiul legi)

Înregistrarea se face online prin completarea formularului de înscriere. Achitarea taxei de participare – plata online, cu cardul – după completarea formularului de înscriere este o condiție necesara participării la eveniment. Înscrierile de grup si plata înscrierilor de grup se fac cu acordul prealabil al ASC TRIB Suceava, conform instrucțiunilor primite de la reprezentanții ACS TRIB.

Pentru a fi validată înscrierea la eveniment trebuie bifată opțiunile “Am citit și sunt de acord cu regulamentul Maratonul Dragomirnei”“Declar că sunt apt din punct de vedere medical și fizic pentru participare la concurs” . Validarea și atribuirea numărului de concurs se va face numai după încasarea taxei de concurs. Pentru verificarea validării înscrierii va rugam sa accesați Lista Participanților.

Înregistrarea online a concurenților se încheie cu 3 (trei) zile calendaristice înainte de data desfășurării evenimentului. Orice înregistrări si/sau plați recepționate după aceasta data vor fi invalidate iar sumele recepționate vor fi restituite emitenților.

In condiții excepționale ACS TRIB Suceava va permite înscrierea concurenților si plata taxei de participare in numerar in ziua si la locul evenimentului. Posibilitatea înscrierilor in aceste condiții va fi comunicata ad hoc, pe paginile de social media ale ACS TRIB Suceava si/sau ale evenimentului.

ACS TRIB Suceava își rezerva dreptul de a invalida înscrierile sportivilor dovediți vinovați de dopaj si aflați in perioada de suspendare, respectiv a sportivilor excluși din cursele anterioare organizate de către ACS TRIB Suceava, in cazul in care sancțiunea excluderii implica excluderea de la edițiile ulterioare ale evenimentului.

Gratuități:

In spiritul declarat al obiectivelor ACS TRIB Suceava, de promovarea a sportului in comunitate, beneficiază de înscriere gratuită următoarele categorii de persoane :

– persoanele vârstnice (cei care in ziua competiției sunt trecuți de vârsta de 60 ani) ,

In scopul popularizarii sportului printre tineri, ACS TRIB Suceava organizează in ziua concursului Cursa copiilor.

Înscrierile la cursa copiilor sunt gratuite, iar înregistrările se vor efectua și la fata locului, in limita locurilor disponibile. Este permisa înscrierea copiilor cu vârste intre 4 si 14 ani la data desfășurării concursului. Pentru înscrierea la Cursa copiilor tutorele legal va completa formularul de înscriere minor precum si o declarație pe propria răspundere cu privire la capacitatea de efort a minorului. (Descarcă formularul de înscriere minor si Declarație pe propria răspundere pentru Cursa Copiilor de aici)

Atenție :

Pentru a evita aglomerarea traseelor si pentru desfășurarea in siguranță a competiției, numărul participanților la probele competiției este limitat, după cum urmează:

  • Cursa Copiilor – 250 locuri.
  • Cursa Populară 2 km – 100 locuri
  • Cursa Fun Run 5 km – 100 locuri
  • Cros ul Dragomirnei – 200 locuri
  • Semimaratonul Dragomirnei – 200 locuri
  • Maratonul Dragomirnei – 100 locuri

Înscrierile rămân deschise până la ocuparea locurilor disponibile sau până cu 3 zile înainte de data evenimentului sportiv.

Contribuția de participare la competiție

Contribuția de participare la probele Maratonului Dragomirnei este afișată in pagina formularului de înscriere in site. In funcție de perioada de înscriere si de promoțiile oferite de Organizator aceasta contribuție poate varia. Va rugam sa citiți cu atenție datele din formularul de înscriere si cele din pagina de prezentare a probei de concurs care va interesează.

Plata contribuției de participare se realizează la finalul completării formularului de înscriere prin direcționarea dumneavoastră către pagina procesatorului de plați online. Plata se face in condiții maxime de siguranță si securitate iar ACS TRIB Suceava nu are acces la si nu stochează datele cardului dumneavoastră bancar.

In cazul in care sunt necesare clarificări cu privire la finalizarea înscrierii si/sau finalizarea procesului de plata, va rugam sa ne contactați pe email la acstrib@gmail.com pentru clarificări.

Contribuțiile de participare achitate prin Ordin de plata sunt acceptate exclusiv pentru înscrierile de grup. Achitarea in numerar va fi permisa numai la locul si in ziua de desfășurare a evenimentului si numai daca organizatorul decide efectuarea de înscrieri in ziua evenimentului!

Contribuția de participare la eveniment oferă sportivului următoarele:

  • Pachet de start ce include număr de participare si cadouri din partea organizatorului si a sponsorilor evenimentului.
  • Cronometraj si clasament online.
  • Medalie de participare.
  • Acces la punctele de hidratare / alimentare pe traseul probelor de concurs.
  • Acces la asistenta medicala (prim ajutor) in zona start/sosire.
  • Premii oferite câștigătorilor (open si categorii de sex/varsta).

Contribuția de participare nu se returnează in situațiile in care concurentul nu se prezinta la start, este descalificat de către organizatori in timpul competiției sau abandonează in timpul competiție.

Contribuția de participare poate fi rambursata sau transferata către un alt sportiv cu maxim 14 zile înainte de data desfășurării evenimentului, numai după achitarea către organizator a unei taxe de administrare in valoare de 25 lei. In situatia in care pachetul de start contine produse configurate special pentru participantul initial (de exemplu tricouri personalizate cu o anume marime) acestea vor fi transferate in pachetul de start al noului concurent fara posibilitatea modificarii configuratiei acestora. Pentru aceasta situatie va rugam completati formularul de transfer/rambursare.

Angajamentul participanților la competiție

Participanții la Maratonul Dragomirnei își asuma respectarea in integralitate a prezentului regulament si in special vor:

  • Furniza informații corecte și complete in formularul de înscriere.
  • Utiliza un echipament adecvat probei sportive pe toată durata parcurgerii traseului.
  • Participanții minori cu vârsta sub 14 de la proba de Cross vor parcurge traseul însoțiți de un adult pe întreaga sa durata. Pentru validarea rezultatului nu este permis un decalaj mai mare de 5 minute intre cei doi, atât la punctele de control cat si la linia de sosire. Rolul adultului este a se asigura ca minorul este apt de efort fizic pe întreaga durata a probei sportive.
  • Afișa numărul de concurs în mod vizibil pe întreaga durata a competiției.
  • Preda reprezentanților organizatorului numărul de concurs in caz de abandon/descalificare.
  • Respecta întocmai a traseului cursei si ordinea punctelor  de control.
  • Respecta regulile, sfaturile si indicațiile organizatorilor si reprezentanților lor de pe traseul probei.
  • Respecta regulile de circulație atunci când se afla pe drumuri cu circulație publica.
  • Respecta ceilalți concurenți de pe traseu conform principiului fairplay.
  • Anunța la primul punct de control si/sau la numerele de telefon puse la dispoziție de organizator orice problema serioasa sesizata pe traseu care pune in pericol siguranța participanților la competiție.
  • Asista orice alt competitor aflat in dificultate vizibila si contacta organizatorul telefonic pentru anunțarea imediata a unei astfel de situații.
  • Anunța personal la primul punct de control si sau/la numerele de telefon puse la dispoziție de organizator decizia de abandon. Nu vor fi luate in considerare anunțurile de abandon care nu sunt făcute personal. După abandon concurentul va urma întocmai indicațiile organizatorului.
  • Respecta mediul înconjurător. Aruncarea pe traseu a ambalajelor sau deșeurilor este strict interzisa si se sancționează automat cu descalificarea concurentului.

Participanții la competiție înțeleg ca traseele competiției nu parcurg o zona complet protejata si controlata de către organizator (in comparație spre exemplu cu o competiție realizata pe stadion) si ca sunt sunt responsabili pentru propria lor conduita, securitate si siguranță. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii și personalul care participă la organizarea evenimentului nu se fac responsabili pentru actele de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfășurării evenimentului.

Cade in responsabilitatea participantului sa se prezinte la startul competiției apt din punct de vedere fizic, psihic și medical.

Participantul la probele Maratonului Dragomirnei prin citirea si acceptarea acestui regulament exonerează organizatorii și persoanele care au legătură cu aceștia (sponsori, parteneri, angajați, voluntari, oficiali) de orice răspundere în legătură cu orice tip de pretenții ar putea avea el și succesorii lui pentru orice eventuale accidentări, boală, deces sau alte probleme medicale care ar putea apărea pe parcursul desfășurării competiției la care participă.

Având în vedere cele de mai sus, organizatorii recomandă tuturor participanților să își ia măsuri proprii de protecție, inclusiv încheierea unei asigurări împotriva oricărui fel de accident care poate apărea în timpul competiției.

Echipament

Probele Maratonului Dragomirnei se desfășoară in cea mai mare parte a lor pe teren accidentat (poteci si drumuri forestiere), in zona Podișului Sucevei. Datorita reliefului si a traseelor alese gradul de dificultate este redus.
Singurul element obligatoriu din echipamentul dumneavoastră va fi numărul de concurs pus la dispoziție de către organizatori. Numărul de concurs trebuie purtat frontal si trebuie sa fie vizibil si lizibil pentru reprezentanții organizatorilor. Lipsa numărului de concurs conduce la descalificarea directa a competitorului In rest, va recomandam:

  • Utilizarea de încălțăminte profilata pentru trail running.
  • Pentru persoanele care au nevoie de hidratare suplimentara intre punctele de hidratare recomandam un bidon/flask de hidratare.
  • Ajustați echipamentul in funcție de prognoza meteo si de temperaturile din ziua respectiva. In caz de ploaie, adăugați la echipamentul o foita de ploaie, iar in caz de temperaturi ridicare nu utilizați mai mult de un strat de echipament.
  • Pentru cursele de semi maraton si maraton recomandam sa aveți asupra dumneavoastră telefonul mobil.

Important: la punctele de alimentare nu veți găsi pahare de unică folosință! Cade in sarcina concurenților sa aibă asupra lor un recipient pentru hidratare.

Drepturi de autor. Drepturi de imagine.

Participanții la probele Maratonului Dragomirnei își cedează in mod expres drepturile de autor si cele de imagine asupra materialelor foto – video create de către reprezentanții si/sau partenerii organizatorului in timpul evenimentului.  Ei își exprima acordul asupra dreptului organizatorului si/sau partenerilor săi de a utiliza aceste materiale foto-video, precum si de a reproduce numele, prenume si datele din clasamentul evenimentului in vederea promovării ulterioara a evenimentului sau in scopuri sportive.

Utilizarea materialelor foto-video rezultate in urma evenimentului Maratonul Dragomirnei fără acordul expres al Organizatorului ACS TRIB Suceava este permisă doar pentru uz personal. In orice alte circumstanțe este interzisă preluarea si prelucrare datelor cu caracter personal (clasamente), a materialului foto-video, a mărcilor înregistrate precum si a documentelor publice privitoare la eveniment fără acordul scris al ACS TRIB Suceava. Orice comunicare despre eveniment sau utilizarea imaginilor sau videoclipurilor de la eveniment trebuie să respecte numele evenimentului, marca înregistrată și să aibă aprobarea oficială din partea Organizatorului.

Punctele de asistență si control

Punctele de asistență si control vor fi instalate pe traseu la o distanță de maxim 10 km unul de celălalt si in zona de start/sosire. Distribuția punctelor de asistență si control este descrisă in pagina fiecărei probe a evenimentului.

Funcțiile punctelor de asistență si control sunt de a oferi asistență  concurenților (hidratare/alimentare, evaluare stare fizica si psihica, îndrumare pe traseu s.a.m.d.), de a tine evidenta participanților la probele sportive precum si de a înregistra eventualele abandonuri ale acestora.

Organizatorul va furniza la punctele de asistență apă plata si/sau băutură energizanta precum si alimentație specifica efortului sportiv. Cade in sarcina concurentului de a estima corect necesarul sau de hidratare/alimentare până la următorul punct de asistență.

Accesul in punctele de asistență si control este permis doar participanților la eveniment care se afla in posesia unui număr de concurs emis de către Organizator.

In zona de start/sosire a Maratonului Dragomirnei va staționa și echipa medicală (ambulanță) desemnată a oferi asistență medicală participanților la eveniment.

Marcarea traseului

Organizatorul va marca traseele probelor printr-o combinație de marcaje (banda de semnalizare, stegulețe, însemne cu vopsea ecologica, panouri de direcționare). Pe cat posibil Organizatorul va încerca individualizarea traseului fiecărei probe in parte in special in zonele in care traseele acestora se despart de cel comun tuturor probelor,

Modalitatea de marcaj si principiile de individualizare a traseului fiecărei probe vor fi descrise in ședința tehnică dinaintea startului competiției si de asemenea in emailul trimis participanților competiției in săptămâna dinaintea concursului.

ATENȚIE: dacă nu vedeți niciun semn de traseu pe o distanta mai lunga de 200 metri întoarceți-vă pana la ultimul marcaj identificat!

Orice scurtare intenționată si dovedită a traseului probei de către un concurent implică automat descalificarea acestuia din competiție!

Traseul de concurs nu este închis altor participanți la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turiști, animale și alții). Acest fapt atrage asupra participanților, răspunderea si obligația de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege.

Orice competitor trebuie să dea dovadă de fair play și să permită unui concurent mai rapid să treacă în fața sa fără a-l obstrucționa, să acorde asistență unui competitor aflat în dificultate și care îi solicită acest lucru.

ACS TRIB Suceava își rezerva dreptul de a modifica sau ajusta in orice moment – inclusiv in timpul cursei – traseele de concurs in funcție de condițiile meteo, de starea terenului sau din orice alt motiv excepțional care poate avea impact asupra siguranței participanților la probele de concurs.

In situația in care aceste modificări vor fi efectuate înainte de ziua evenimentului, ele vor fi anunțate pe site-ul competiției si/sau prin email. Pentru modificările de traseu ad-hoc, din timpul cursei, participanții au obligația de a respecta indicațiile voluntarilor si reprezentanților organizatorului.

Siguranța participanților și asistența medicală

In caz de urgență medicală participanții la eveniment pot apela la asistența medicală pe traseu. Vă recomandăm contactarea Organizatorului (vezi informațiile de pe numărul de concurs) sau, in caz de pericol imediat, apel direct la Serviciul National de Urgenta (112). In situația în care problemele pe care le întâmpinați nu vă pun in pericol imediat sănătatea si vă puteți deplasa, vă recomandam a cere asistență de la cel mai apropiat Punct de asistență si control.

Fiecare alergător trebuie să acorde in caz de nevoie primul ajutor oricărei persoane aflate în urgență medicală și să apeleze la nevoie Organizatorul si/sau Serviciul National de Urgență 112.

Personalul medical si reprezentanții Organizatorului sunt în măsură să decidă dacă un concurent este sau nu capabil a continua participarea la eveniment si este obligația concurenților sa accepte autoritatea si deciziile acestora.

In zona de start/sosire va staționa pe toata durata evenimentului o ambulanță. Se pot prezenta concurenții care au o problemă medicală gravă. Tratamentele minore vor fi efectuate la discreția personalului și în funcție de disponibilitatea acestuia.

Cu excepția cazurilor de mai sus, pe parcursul traseului nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator, etc.)

Alergătorii sunt responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorii nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care un concurent se rănește sau se accidentează sau apar alte consecințe din cauza participării la acest concurs.

Pe parcursul concursului circulația rutieră pe drumurile publice nu va fi restricționată, de aceea exista porțiuni de traseu unde se pot întâlni autovehicule. Acest fapt atrage asupra participanților obligația de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege.

Clasament, timp limită și premii

Cronometrarea probelor de Maraton, Semimaraton și Cros din cadrul  Maratonului Dragomirnei  se realizează in sistem electronic, de către parteneri specializați in cronometraj sportiv, cu experiență relevantă in domeniul cronometrajului pentru alergările pe teren accidentat. „Timpul oficial” se măsoară din momentul startului oficial până în momentul trecerii liniei de sosire.

Timpi limită:
Maraton – 7:00 ore – ritm minim – aproximativ – 10 min și 17 secunde / 1 km
Semimaraton – 4:00 ore – ritm minim – aproximativ – 10 min și 55 secunde / 1 km
Cros 13 km – 3:00 ore – ritm minim – aproximativ – 13 min și 51 secunde / 1 km

Clasamentul se va întocmi pe următoarele categorii:
*In situația in care numărul de participanți într-o categorie este mai mic de 5 (cinci), organizatorii își rezervă dreptul de a comasa respectiva categorie cu următoarea (vârsta mai mare) până se ajunge la numărul minim.
*Pentru stabilirea categoriilor de vârstă se va lua in calcul vârsta împlinita la data concursului.

Categorii de vârstă pentru Proba de Cros (masculin si feminin):

– Open Masculin

– Masculin 14-17 ani

– Masculin 18-29 ani

– Masculin 30-39 ani

– Masculin 40-49 ani

– Masculin 50-59 ani

– Masculin 60+ani

– Open Feminin

– Feminin 14-17 ani

– Feminin 18-29 ani

– Feminin 30-39 ani

– Feminin 40-49 ani

– Feminin 50-59 ani

– Feminin 60+ani

Categorii de vârstă pentru Proba de Semimaraton (masculin si feminin)

– Open Masculin

– Masculin 14-17 ani

– Masculin 18-29 ani

– Masculin 30-39 ani

– Masculin 40-49 ani

– Masculin 50-59 ani

– Masculin 60+ani

– Open Feminin

– Feminin 14-17 ani

– Feminin 18-29 ani

– Feminin 30-39 ani

– Feminin 40-49 ani

– Feminin 50-59 ani

– Feminin 60+ani

Categorii de vârstă pentru Proba de Maraton (masculin si feminin)

– Open Masculin

– Masculin 18-29 ani

– Masculin 30-39 ani

– Masculin 40-49 ani

– Masculin 50-59 ani

– Masculin 60+ani

– Open Feminin

– Feminin 18-29 ani

– Feminin 30-39 ani

– Feminin 40-49 ani

– Feminin 50-59 ani

– Feminin 60+ani

Categorii pentru Cursa Fun Run 5 km (masculin si feminin)

Open Masculin

Open Feminin

Categorii pentru Cursa Populara 2 km (masculin si feminin)

Open Masculin

Open Feminin

Cursa Copiilor

Este destinata copiilor sub 15 ani. Pentru înscrieri vezi secțiunea “Condiții de participare si înscriere” a prezentului regulament.

Este o cursă necompetitivă. Nu se vor realiza clasamente.

Toți copiii – indiferent dacă termină sau nu cursa – vor primi medalie de finisher, diplomă de participare și cadou din partea sponsorului cursei.

Categoriile de vârstă pentru copii sunt următoarele:

Băieți 4-7 ani;

Băieți 8-11 ani;

Baieți 12-14 ani;

Fete 4-7 ani;

Fete 8-11 ani;

Fete 12-14 ani;

Premii:

La cursa populară 2 km se vor premia cu diplome și premii în produse primii cinci in sistem OPEN (masculin și feminin).

La cursa Fun Run 5 km se vor premia cu diplome și premii în produse primii cinci in sistem OPEN (masculin și feminin).

La cursele de cros, semimaraton și maraton, se vor acorda premii constând în bani (7,200 lei) – fond premiere), trofee, diplome și alte cadouri de la sponsori:

-premii în bani se vor acorda DOAR clasamentelor în sistem open masculin și feminin de la:

Maraton: Loc 1 – 600lei x 2 (M/F), Loc 2 – 500lei x 2 (M/F), Loc 3 – 400lei x 2 (M/F)

Semimaraton: Loc 1 – 500lei x 2 (M/F), Loc 2 – 400lei x 2 (M/F), Loc 3 – 300lei x 2 (M/F)

Cros: Loc 1 – 400lei x 2 (M/F), Loc 2 – 300lei x 2 (M/F), Loc 3 – 200lei x 2 (M/F)

*Câștigătorii de la Open nu vor fi premiați și la categoriile de vârstă.
*Pentru ediția din anul 2024 în clasamentele finale pe categorii vor fi premiate integral cu diplomă și premii in produse primele 3 locuri de la feminin și masculin, indiferent de numărul de înscriși/validați pe categorie.

Rezultatele competiției – atât cele generale cat si cele pe categorii – vor fi afișate pe site-ul oficial al competiției si/sau pe site-ul partenerului de cronometraj.
Premierea participanților (diploma, trofeu, premii in bani, după caz) se realizează doar fizic, persoanei in cauza. Festivitatea oficiala de premiere se va desfasura in zona start /sosire. Organizatorul nu va expedia diplomele/trofeele sau premiile prin posta si nu le va înmâna altor reprezentanți ai sportivului.
Organizatorul se obliga sa facă public numele câștigătorilor si premiile acordate în cadrul acestui Eveniment. Lista câștigătorilor va fi publicata la maxim 2 zile după eveniment pe site-ul oficial. Organizatorul se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile legale privind protecția datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorul se angajează sa păstreze confidențialitatea datelor cu caracter personal ale participanților/ câștigătorilor la prezenta Competiție si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declarației participanților pe propria răspundere si legislației in vigoare.

Toți participanții care termină proba de concurs (nu au fost descalificați, nu abandonează), vor fi recompensați cu medalie de participare (finisher) și diplomă de participare (format electronic).
Toți copiii – indiferent daca termină sau nu cursa – vor primi medalie de finisher, diplomă de participare și cadou . Rezultatele de la cursa copiilor nu se vor afișa pe site-ul competiției si/sau al partenerului de cronometraj.

Abandonul

Cu excepția urgentelor medicale, este interzis abandonul pe traseu fără contactarea Organizatorului. Decizia de abandon a participanților se declara in scris, sub semnătură la cel mai apropiat punct de asistență si control unde concurentul va primit instrucțiuni din partea reprezentanților Organizatorului. Tot aici concurentul care abandonează va preda Organizatorului numărul de concurs si va primi instrucțiunile acestuia pentru revenirea la linia de start/sosire.Organizatorul își rezervă dreptul de a retrage din cursă orice concurent a cărui stare fizica nu-i mai permite in mod evident continuarea cursei. Daca concurentul nu accepta decizia reprezentanților Organizatorului, continuarea cursei se poate face doar pe propria răspundere – organizatorii nu mai garantează că pe traseu vor mai fi voluntari, puncte de alimentare funcționale, marcaje etc., iar concurentul se consideră în afara concursului.In cazul opririi sau retragerii din cursa, in condițiile de mai sus, contribuția de participare nu va fi returnată.

Penalități și descalificare

Reprezentanții oficial ai Organizatorilor pe traseu, precum și responsabilii diferitelor posturi de asistență și posturi de securitate au posibilitatea de a aplica regulamentul și de a descalifica direct concurenții care nu se vor comporta cu sportivitate pe traseu si anume:

  • Trișarea, cum ar fi, dar fără a exclude: scurtarea traseului cu intenția vădită de a câștiga poziții/timp/distanta in fața celorlalți concurenți, utilizarea de mijloace de transport in timpul cursei, schimbarea numerelor de concurs, împărțirea sau înstrăinarea numărului de concurs intre mai mulți sportivi, absența trecerii printr-un punct de control etc.
  • Aruncarea de deșeuri ce nu sunt biodegradabile pe traseu.
  • Lipsa de respect față de organizatori, voluntari, public, localnici si/sau lipsa de fairplay fata de ceilalți participanți la competiție.
  • Neoferirea de prim ajutor unei persoane aflate in aceasta nevoie.
  • Refuzul de a respecta indicațiile si dispozițiile reprezentanților Organizatorului.
  • Precum si in alte situații, nedescrise in aceasta listă care nu este exhaustiva, in urma reclamațiilor primite de la ceilalți participanți la competiție, Organizatorul poate decide motivat si cu dovezi penalizarea concurenților sau descalificarea acestora.

De asemenea, Organizatorul își rezervă dreptul de a refuza luarea startului sau continuarea cursei pentru persoanele pe care nu le consideră apte. Lista acestor situații este prezentată mai jos, nefiind exhaustivă: în stare de ebrietate produsă de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive, stare de sănătate alterată vizibil și semnificativ, epuizare fizică sau psihică, echipament total inadecvat.Descalificarea din cursă nu implică returnarea contribuției de participare.

Reclamații / Contestații

Reclamațiile/Contestarea rezultatelor trebuie făcute oficial de către concurent Organizatorului in termen de 15 minute de la afișarea rezultatelor finale provizorii. Organizatorul se obligă la a oferi răspuns reclamației/contestației in 60 de minute de la primirea acesteia.Depunerea reclamației/contestației se realizează numai împreună cu un depozit de 200 Ron. Dacă decizia juriului de cursă este in favoarea reclamantului, depozitul va fi returnat participantului. In cazul in care reclamația va fi respinsa acest depozit va fi facturat ca si taxa de jurizare participantului si nu va fi returnat acestuia.Orice participant poate face o contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva deciziilor oficialilor.Juriul Cursei este format din următorii oficiali: Manager de cursă, Director de cursă, Manager de voluntari. Juriul Cursei este autorizat să prezideze orice caz de abatere sau alte astfel de evenimente, acolo unde este necesar. Nu pot fi formulate obiecții împotriva deciziei Juriului Cursei.

Condiții exceptionale. Forță majoră.

Dacă împrejurările o impun, Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica în orice moment traseul, orele de începere, poziția punctelor de asistență si control, precum și orice alt aspect legat de buna funcționare a evenimentului.În caz de forță majoră, condiții meteorologice extrem de nefavorabile, la cererea autorităților sau în orice alte circumstanțe ce pun în pericol securitatea concurenților, ACS TRIB Suceava își rezervă dreptul de a:

  • amâna începerea probelor de concurs cu maxim 4 ore.
  • anula evenimentul,
  • opri probele aflate in desfasurare.

În cazul anulării evenimentului, pe motiv de forță majoră, participanții deja înscriși vor primi înapoi, la cerere scrisa, integral taxa de înscriere. Eventualele cheltuieli adiacente (legate de transport, cazare, masa (alta decât masa festivă) nu intră în responsabilitatea organizatorilor.

Modificări ale regulamentelor

ACS TRIB Suceava își rezervă dreptul de a modifica elemente care țin de organizare, prezentul regulament, perioada de înscriere, numărul de locuri disponibile în cazul în care apar evenimente excepționale. De asemenea, în situații excepționale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înștiințarea prealabilă a celor înscriși.Organizatorii se obligă de a aduce la cunoștința concurenților aceste modificări cel târziu cu 72 ore înainte de startul competiției, atât pe site-ul propriu cat si prin email. Comunicarea pe email va fi folosita numai in situația in care aceste modificări au loc in interval de 7 zile pana la data de start a evenimentului. În caz extrem modificările vor fi notificate la preluarea pachetului de participare.

Anularea unei înregistrări

Conform OUG 34/2014, Art. 16, Aliniatul l), Organizatorul este exceptat de la rambursarea contribuției de participare in cazul in care decideți anularea înregistrării la evenimentul Maratonul Dragomirnei.Se permite in schimb transferul contribuției de participare către alt sportiv sau transferul sportivului către o alta proba a evenimentului. Pentru detalii va rugam sa accesați mai jos secțiunea numita “Modificarea înscrierii la probele competiției” a prezentului regulament.

Modificarea inscrierii la probele competitiei.

Contribuția de participare poate fi ransferată către un alt sportiv cu maxim 14 zile înainte de data desfășurării evenimentului, numai după achitarea către Organizator a unei taxe de administrare in valoare de 25 lei.De asemenea, transferul concurentului la o alta proba a evenimentului este posibilă si va putea fi operată in aceleași condiții (achitarea către Organizator a unei taxe de administrare in valoare de 25 lei). Pe langa taxa de administrare se va achita diferența de cost dintre cele doua contribuții de participare, valabilă la data la care se efectuează transferul.Cu pana la 48 ore de la startul probelor – modificările se vor realiza prin contactarea organizatorului la adresa de email acstrib@gmail.com, împreună cu dovada achitării taxei de înregistrare prin ordin de plata in contul RO47BTRLRONCRT0668225603 Datele de contact (Email / număr telefon) ale persoanei care solicită modificarea trebuie sa fie identice cu datele persoanei care a efectuat înregistrarea inițială a concurentului.Alte modificări se pot realiza doar la fața locului, in ziua evenimentului, la cerere si cu acordul scris al Organizatorului, si numai cu maxim 2 ore înainte de startul probelor Maratonului Dragomirnei.

Prin înscriere, plată și participare fiecare participant confirmă că a citit, înțeles și acceptat condițiile si regulile de participare la Maratonul Dragomirnei.