Probele Maratonului Dragomirnei se desfășoară in mijlocul celui mai frumos codru al podișului Sucevei. Aproape 140 de hectare de pădure seculara. Fagii falnici si bătrâni de pana la 40 de metri iți vor străjui traseul si iți vor tine umbra si răcoare in timpul cursei. Căprioarele te vor urmări din desișul pădurii, asta daca nu cumva te vei întâlni cu ele pe poteca, bufnitele iți vor cronometra viteza pe când ciocănitorile pestrițe te vor ajuta sa-ti păstrezi cadența.

Vei trece prin zone complet protejate Natura 2000: prin impozanta rezervație Făgetul Dragomirnei si printre stejarii superbi ai Crujanei. Iți vei încărca bateriile si sufletul cu liniștea si măreția peisajului si vei uita de greutățile cursei pe măsura ce pașii tai te vor purta pe sub arcada verde.

La final vei fi simțit pădurea a fi mai primitoare si mai calda sufletului tău si-ti vei dori sa te întorci cat mai des pentru a o străbate, așa cum o facem si noi, an de an.

Pădurea Dragomirnei pare a fi – si speram sa rămână așa – un exemplu pozitiv despre cum omul si natura pot coexista. Cu zone in care omul si-a autoimpus limitări in a interveni in viața pădurii, dar si cu zone in care intervenția si exploatarea economica se întâmpla, totuși într-un mod mai puțin sălbatic si egoist de cum am fost învățați in ultima vreme. Folosita cândva ca si loc de relaxare si vânătoare a cuplului Ceaușescu, Pădurea Dragomirnei pare a se întoarce încet încet în comunitatea de care aparține si care o îngrijește. Acesta este si rostul Maratonului Dragomirnei, de a ne bucura împreună, într-un mod sustenabil, de ceea ce natura ne oferă!