CROS-UL DRAGOMIRNEI

Cros-ul Dragomirnei

Întinzându-se pe aproximativ 13 kilometri de drum forestier in jurul faimoasei rezervații de Făget a Dragomirnei, proba de Cros a Maratonului Dragomirnei este perfecta începătorilor in alergarea pe teren accidentat ce își doresc sa-si testeze puterile pe un traseu mai lung de 10 kilometri, dar si specialiștilor de curse rapide si intense, profilul si traseul permițând performante sub 4 minute pe kilometru.

O arcada umbroasa si majestoasă te va însoți pe întreg traseul. După aceasta cursa vei rămâne iremediabil îndrăgostit de Pădurea Dragomirna. Dar nu te lăsa păcălit, proba de Cros este suficient de lunga iar pe parcursul ei vei avea parte de urcări grele sau coborâri vijelioase. Însă o data ce vei intra pe ultima parte a cursei, vei uita de toate, acolo măreția si răcoarea pădurii te vor împinge de la spate către finiș.

Vezi mai jos descrierea completă a cursei & GPX

Patru motive pentru a te inscrie:

Descrierea Cursei

Cross-ul Dragomirnei are o lungime de aproximativ 13.5 km ce cumulează o elevație de 300 metri. Startul cursei se dă la centrul de echitație Pe Cai la Mitoc din Dragomirna, După 1 kilometru alergat prin sat lăsăm Mânăstirea Dragomirna in stânga si intrăm in Pădurea Dragomirnei cu o urcare de aproape 1 km, destul de susținută. După o coborâre rapidă si frumoasă intrăm in Rezervația de Stejar Pedunculat Crujana înainte de CP1 Cantonul Pătrăuți, acolo unde vom regăsi si primul punct de asistenta si control (km 4).

De aici se aleargă pe un fals plat cca 3.5 km printre stejari, frasini si carpen. Vom lăsa la un moment dat in dreapta noastră Cabana de Vânătoare si lacul sau superb ce merita vizitat la pas cu alta ocazie si vom continua in alergare susținută pana la următorul punct de asistență de la km 7.5, CP 2 La Fântână, situat la o intersecție de drumuri forestiere unde vă veți putea hidrata cu apă proaspătă si rece de fântână.

Se intră apoi in cea mai dificila parte a cursei, o urcare vălurită de aproape 3 kilometri ce va face diferența intre cei pregătiți pentru efort si cei mai puțin antrenați. Deja alergam printre fagi iar de la intersecția drumurilor forestiere – Cp3 – Fântâna cu cumpănă – unde vă recomandăm să vă refaceți rezervele de apă, deoarece ultimul punct de hidratare de pe traseul dumneavoastră – vom începe coborârea către Dragomirna, având in dreapta faimoasa rezervație de Făget a Dragomirnei. E momentul sa apăsați accelerația pentru că sunteți pe cea mai frumoasa si mai ușoară parte a cursei. De la barieă până la finiș nu mai aveți decât un 1 kilometru, la fel de ușor alergabili.

Echipa TRIB
in imagini:

Cursa Perfecta!

Nimic nu se compară cu ultimii kilometri, când pădurea parcă aleargă cu tine și pentru tine. Te simți ca într-o catedrală întreaga cursă!

Vasile Varvaroi

Nu știi dacă vrei să alergi sau să stai să caști gura la măreția fagilor. Clar mă voi întoarce!

Adriana Busuioc

Cel mai bun timp al meu la semi este făcut în Dragomirna. Pădurea aia te face sa-ți dai drumul la picioare.

Adi Galatanu

Inscrie-te pentru a primi vesti!

Lasa-ne mailul tau pentru a fi la curent cu evenimentele organizate de TRIB Suceava tot timpul anului!