SEMIMARATONUL DRAGOMIRNEI

Semi Maratonul Dragomirnei

Prin forestier bine bătătorit sau pe potecă de pădure, proba de Semi Maraton te poartă prin cele mai pitorești zone ale Pădurii Dragomirna. Douăzeci si doi de kilometri de plăcere pură, o cursă rapidă și completă cu urcări scurte și intense si coborâri in ritm amețitor.

Traseul numai bun de îmbunătățit recorduri pe trail la distanța de semi maraton, cu o elevație de cca 400 m te va purta prin fata Mănăstirii Dragomirna, prin frumoasa zonă a Lipovenilor, pe platoul de deasupra Pătrăuților de unde într-o zi senină poți vedea Ceahlăul, prin rezervații naturale Natura 2000 cu priveliști ce-ti vor încărca sufletul cu o stare de bine.

Vezi mai jos descrierea completă a cursei & GPX

Patru motive pentru a te inscrie:

Descrierea Cursei

Lungimea traseului este de aproximativ 22 km cu diferență pozitivă de nivel de 400 m.

Startul se va da de la centrul de echitație Pe Cai la Mitoc. Se aleargă 1,5 km pe străzile pietruite ale satului Dragomirna, urmărind marcajele traseului până la intrarea în Pădurea Dragomirna. După o urcare scurtă si intensă la intrarea in pădure și o coborâre rapidă traseul de Semi virează la stânga, despărțindu-se de traseul de Cross. Alergăm la vale pe drum forestier larg, urmărind marcajul special cu bandă până la km 6.3 – CP 1 Bariera de la Lipoveni, unde este și primul punct de alimentare și hidratare a probei de Semi maraton.

De aici traseul continuă la dreapta prin pădure, pe potecă, aproximativ 1,5 km, până se iese pe un platou unde se virează la dreapta. Este segmentul pe care se va vedea clar nivelul de pregatire sportivă al fiecaruia. După aproximativ 500 m pe platou (atenție la mărăcini!), se face iarăși dreapta și se intră din nou în pădure.

Coborîm vijelios prin pădure vreo 3,5 km, până la drumul forestier Dragomirna – Pătrăuți, unde se reintră pe traseul de Cross și după aproximativ 1 km se ajunge la al 2 lea punct de alimentare / hidratare de pe traseu – CP 2 Cantonul Silvic Pătrăuți – km 12,5.

Urmează 3,5 km de alergare până la următorul punct de hidratare / alimentare – CP 3 La Fântână.

Am ajuns deja la km 16. Aventura alergării continuă spre popasul numit „Fântâna cu cumpănă” Cp4 (Atentie! Acesta este ultimul punct de hidratare al cursei!) de la km 18,5, unde cotim dreapta și începem o alergare în forță pe o coborăre lină plăcută picioarelor. Trecem pe lângă legendara Fântană a Doamnei și parcurgem ultimul km de alergare până la finiș pe strada pietruită a satului Dragomirna.

Echipa TRIB
in imagini:

Cursa Perfecta!

Nimic nu se compară cu ultimii kilometri, când pădurea parcă aleargă cu tine și pentru tine. Te simți ca într-o catedrală întreaga cursă!

Vasile Varvaroi

Nu știi dacă vrei să alergi sau să stai să caști gura la măreția fagilor. Clar mă voi întoarce!

Adriana Busuioc

Cel mai bun timp al meu la semi este făcut în Dragomirna. Pădurea aia te face sa-ți dai drumul la picioare.

Adi Galatanu

Inscrie-te pentru a primi vesti!

Lasa-ne mailul tau pentru a fi la curent cu evenimentele organizate de TRIB Suceava tot timpul anului!