MARATONUL DRAGOMIRNEI

Maratonul Dragomirnei

Dacă îndrăgești distantele lungi avem Cursa perfectă pentru tine! Având peste 42 de km lungime, Proba de Maraton te poartă practic prin mai toată Pădurea Dragomirnei. Iar la final probabil vei obține cel mai bun timp al tău pentru această distantă pe trail, pentru că traseul e gândit special pentru viteză!
Din canton in canton, din punct de hidratare in punct de hidratare, purtat de entuziasmul voluntarilor, vei trece de câteva ori peste granița veche dintre Regatul României și Imperiul Habsburgic, vei vedea locurile de vânătoare ce erau rezervate lui Nicolae Ceaușescu, vei asculta - daca ai noroc - cântecul la trompetă al ciobanilor de-și fac veacul pe platoul de deasupra Pătrăuților și te vei ospăta din apa rece a fântânilor din pădure, de-i plăcea și domnului Stefan cel Mare si Sfânt, daca legendele or fi adevărate, totul prin cea mai maiestuoasa pădure din zona de podiș a Moldovei.
Vezi mai jos descrierea completă a cursei & GPX

Patru motive pentru a te inscrie:

Descrierea Cursei

Proba de Maraton a Dragomirnei este de aproximativ 43 km cu diferență pozitivă de nivel de 900 m. Startul va fi la centrul de echitație Pe Cai la Mitoc.

Se pleacă pe străzile pietruite din Dragomirna urmărind marcajele și indicațiile voluntarilor de pe traseu până la intrarea în Pădurea Dragomirna, unde după o urcare scurtă și intensă traseul de maraton virează la stânga, despărțindu-se de traseul de Cros.

Picioarele ne duc pe drumul forestier până la CP1 Lipoveni, primul punct de alimentare și hidratare – km 6,5. De aici, facem dreapta și continuam alergarea pe potecile superbele care te încarcă de energie urcând pe platoul pădurii. La ieșirea in platou (km 7,5) virăm la stânga si ne despărțim de traseul Semimaratonului.

Alergăm pe platou, cu pădurea in stânga, coborâm spre o stână având in față lacul de la Lipoveni. Urmăm banda de semnalizare pe o cărare la dreapta, mărginită de un gard spre livada Pătrăuți. Coborâm 1 km prin livadă, apoi facem dreapta și continuăm pe marginea livezii încă 1,5 km. Până la reintrarea în pădure vă recomandăm sa fiți atenți la mărăcinii ce pot invada poteca! La km 13, cotim dreapta și începem o urcare înapoi spre platou de aproximativ 1 km. Facem stânga pe platou, urmărind cărarea bătătorită si din nou stânga pe o coborâre tehnică spre cel de-al doilea punct de alimentare și hidratare de pe traseu – CP 2 La Riduri. După o urcare scurtă si intensă cu cca 100m de elevație intrăm in pădure si revenim pe traseul comun cu cursa de Semimaraton. Urmează vreo 3 km de coborâre prin pădure pe potecă sau drum de taf până ajungem în drumul forestier Dragomirna – Pătrăuți. După încă 1 km de alergare ajungem la al 3 lea punct de alimentare/hidratare de pe traseu – CP 3 Cantonul Pătrăuți – km 20,5.

După circa 300 m de la punctul de alimentare, traseul de maraton cotește stânga și începe urcarea lină a Clinului – vreo 2 km. La km 23.5, urmărind marcajele și indicatoarele bine plasate, se virează brusc dreapta coborând printr-un culoar al pădurii, culoar lung de aprox. 600 m până ajungem într-o poieniță. Urmărim cu atenție marcajele cu bandă și săgețile de direcționare. Ajunși in poieniță mai virăm o dată dreapta și alergăm pe cărare 1 km până reintrăm pe traseul de Cross/Semi – km25.

După 1 km se ajunge la CP 4 La Fântână – punct de control și alimentare – km 26. Aici traseul face stânga, despărțindu-se din nou de traseul de CROSS și de cel de SEMI, iar după 3 km de urcare și fals plat se ajunge la cantonul silvic Călinești – km29. Cotim la dreapta și ținem drumul forestier 3 km până ajungem la punctul numărul 5 de alimentare / hidratare CP 5 Intersecția Zvoriștea / Dragomirna – km 32.

Se face stânga pe drumul forestier către Zvoriștea. După 2,5 km părăsim drumul forestier către dreapta urmărind marcajele, se urcă prin pădure 1,5 km până la barieră. Ieșim din pădure spre dreapta printr-o poieniță lungă de 500 m. Reintrăm în pădure și continuăm traseul marcat până ajungem din nou in zona CP 5..

Avem in fata o coborâre de cca 5 km. La intersecția Fântâna cu cumpănă CP6 reintram pe traseul comun si in 2km ieșim din pădure, trecem pe lângă legendara Fântâna a Doamnei și parcurgem ultimul kilometru până la finiș pe drumurile pietruite ale Dragomirnei.

Echipa TRIB
in imagini:

Cursa Perfecta!

Nimic nu se compară cu ultimii kilometri, când pădurea parcă aleargă cu tine și pentru tine. Te simți ca într-o catedrală întreaga cursă!

Vasile Varvaroi

Nu știi dacă vrei să alergi sau să stai să caști gura la măreția fagilor. Clar mă voi întoarce!

Adriana Busuioc

Cel mai bun timp al meu la semi este făcut în Dragomirna. Pădurea aia te face sa-ți dai drumul la picioare.

Adi Galatanu

Inscrie-te pentru a primi vesti!

Lasa-ne mailul tau pentru a fi la curent cu evenimentele organizate de TRIB Suceava tot timpul anului!